depaskiss

Detaljerade uppgifter för Banvärdar

Hittar du inte på området eller är du osäker på vad som ska göras. Här finner du detaljerade instruktioner. Tveka inte att kontakta ban- och anläggningskommittén om du har några frågor eller funderingar.

Öppna grind till depåområde
Grindarna vid huvudentrén måste säkras så de inte blåser igen på fordon, det finns koner innanför grindarna som kan användas som stopp.
Koden till grinden får du via E-post eller SMS i god tid innan öppning.

Spärra av bandelar som inte ska användas
Under Malmabanan anges öppettider och vilka delar av banan som används vilka dagar. När endast korta baksidan används, häng upp avspärrningen som finns efter hoppet över till baksidan. Se till att avspärrningen syns väl och inte kan missas. Upplys även förare vid incheckning om bansträckningen för dagen.

Drag även för avspärrningen för teknikbanans sträckning så inte dessa förare råkar komma in på huvudbanan. Dagar då endast 65-85cc tränar dras avspärrningen i Granatgropen innan hoppet över till baksidan.

Öppna kiosken
Lås upp båda kiosk-/cafédörrarna, (se blå pilar på skissen). Häng för den svart/gula plastkättingen ifall du ska ha köksingångens dörr öppen så det inte blir spring och smutsigt bakom disken där det serveras mat och förvaras pengar etc.

Koden till kiosken och grinden får du via E-post eller SMS i god tid innan öppning.

För att låsa upp tryck *[6-siffrig kod]*
För att låsa, stäng dörren och tryck *
Tag på BANVÄRD-västen, den blå varselvästen som ska finnas i träningskiosken, alla öppningsansvariga ska ha banvärdsväst.

Besökande klubbmedlemmar som kan eller vill hjälpa till kan också med fördel ta på en väst tillfälligt.

Koka kaffe, filter och kaffe finns i skåpet ovanför diskbänken/trinetten.
Fyll gärna upp i thermos om sådan finns tillgänglig.

Kontrollera så det finns läsk, godbitar och godis i kylen. Om något saknas finns det att hämta i sjukrummet, dörren längst bort på träningskiosken.

Om något börjar ta slut eller har tagit helt slut, meddela gärna klubben på E-post: info@vasterasmk.se

Ställ ut hinken med varningsflaggor som står innanför entrén till träningskiosken. Placeras vid infart till banan, precis innan staketet, se gul prick på skiss. Vid regn eller dåligt väder kan hinken stå kvar inne i cafféet väl synlig vid dörren.

Uppmana gärna tränare eller målsmän
att ta med en gulflagga ut på banan.

Lås upp akutrummet. Det är dörren längst bort på träningskiosken, (se röd pil på skiss). Säkerställ att där finns akutväska. Om akutväska saknas, meddela klubben via mail.

Lås upp omklädningsrum och toaletter. Dessa finns på klubbhusets gavel mot träningskiosken, se gröna pilar på skiss. Nyckel hänger i städskåpet i köksdelen i träningskiosken.
Kontrollera att det är rent och fräscht. Vid behov töm eller pressa ihop innehållet i papperskorgarna. Herrarnas omklädningsrum låses upp från insidan via damernas omklädningsrum.

Fyll i närvarolista och kontrollera licens.
I träningskiosken finns en pärm med träningslistor.
Ny träningslista ska användas för varje träningstillfälle, fyll i ditt namn under öppningsansvarig samt dagens datum.
Kontrollera att alla kan uppvisa Svemo-licens samt giltig legitimation.
Alla som ska köra på klubbens område ska fylla i träningslistor med personnummer samt telefonnummer till anhörig.

Prova-på-licenser finns att köpa på Svemos hemsida. Priset för en Prova-på-licens är 150 SEK/person och gäller för den dag och anläggning som står angivet på licensen.

Ta upp träningsavgifter
Betalning kan göras med Swish. I träningskiosken finns lappar för att scanna swishbetalning där även Swishnummer angivits, Swishnumret står även på träningslistorna. Träningsavgiften finns angiven på varje träningslista.

Medlemmar med årskort skriver “Årskort” under belopp på träningslistan.

Ansvara för uppdelning av träningsgrupper
Olika dagar tillåter olika träningstider. Tider och uppdelning finns under Malmabanan här på hemsidan. Det är viktigt att förare med motorcyklar på 85cc och under inte tränar samtidigt som motorcyklar på 125cc och uppåt då detta bryter mot Svemos reglemente.

Vid uppdelad träning börjar förare med mindre cyklar på jämnt klockslag och kör en halvtimme till halvt klockslag då förare med de större cyklarna får köra sin halvtimme. Därefter varvas träningen med en halvtimme åt gången.

Om t.ex. inga förare med cyklar under 85cc kommer för träning behöver ingen uppdelning göras. Det är dock viktigt att låta förare med mindre cyklar få sin tid, även om det endast är en person på 65 eller 85cc och många med större cyklar så måste deras halvtimme respekteras.

Om enstaka eller få förare med t.ex. mindre cyklar tränar men åker av innan deras halvtimme är slut kan man fråga målsman om det är OK att släppa på de större cyklarna. Respektera dock att även förare med mindre cyklar emellanåt behöver uppsöka depå för t.ex. justeringar eller reparationer av cykel eller utrustning.

Vid växling av träningsklass, flagga av förare på banan med rödflagg framför målhoppet (se röd punkt på skissen) och säkerställ att alla förare i klassen kommit av banan innan du med tummen upp eller grönflagg släpper på nästa träningsklass.

Städa av kiosken
Töm papperskorgen i kiosken
Dammsug och vid behov svabba av golvet.
Töm och diska korvkastrull samt kaffekanna etc.
Torka av bord och bänkar.
Ställ tillbaka stolar.
Häng upp banvärdsvästen.
Fyll på i kylar om något saknas (kan även göras löpande under träningen).
Töm papperskorgar i kiosken, container finns bakom klubbhuset.
Ta in hinken med varningsflaggor, placera den innanför dörren till köksentrén.

Lås samtliga utrymmen som använts som toaletter, omklädningsrum, akutrum, etc. Töm vid behov papperskorgar på toaletterna och sätt i nya påsar som finns i städskrubben i träningskiosken. Vid behov, städa bort det värsta så det ser fräscht ut vid nästa träningstillfälle.

Container för sopor finns bakom klubbhuset.

Stäng och lås grindarna

Tack för att du hjälper till.
Om något saknas, är trasigt eller om du har förbättringsförslag kan du antingen lämna en lapp i kassalådan eller maila klubben på info@vasterasmk.se

Våra sponsorer
Utan Er - Inget VMK

Västerås stad
Sita
ica_hokasen_164x96px
arvsfonden_logotyp_cmyk_svart
140x140par
made-by-rodolfi-logo_164x39
optimera-vit_160x31px
ramirent_160x24px
mekonomen-160x37px
tepes-hemsida

POSTADRESS:
Västerås MK - Motorcykel & Snöskoter
Box 381
72108 Västerås

BESÖKSADRESS:
Malmabanan
72596 Västerås

© Västerås MK