Västerås MK Crosskola 2022

VMK:s crosskola för barn och ungdomar träffas onsdagar på Malmabanan och vi försöker dela upp förarna i två grupper. Här varvas lek och träning och vi går även igenom säkerhet samt regelverk.
Det är viktigt att du tar del av all information på den här sidan. Genom att anmäla dig till crosskolan medger du att du tagit del av informationen och godkänner denna.

När
Vi återkommer om datum när crosskolan för säsongen 2022 drar igång.
Vi samlas alltid vid Malmabanan i depån.

Två grupper
Vi försöker dela upp förarna i två grupper efter körvana, dels av säkerhetsskäl men också för att var och en ska få ut så mycket som möjligt av träningen.

Båda grupperna samlas ute vid banan strax innan kl 17 varje onsdag.

Kräver medlemsskap
Eftersom Västerås MK och Malmabanan är SVEMO-anslutna (Svenska Motorcykel och Snöskoterförbundet) kräver vi medlemsskap för att delta i crosskolan. För medlemmar under 16 år krävs enligt SVEMO:s reglemente att minst en vårdnadshavare också är medlem i klubben. » Mer information och ansökan om medlemsskap.

Anmälan
Anmälan och inskrivning sker på plats på Malmabanan.

Priser VMK Crosskola
Förutom kravet på medlemskap kostar crosskolan inget.

Vårdnadshavares närvaro
Under crosskolan kräver vi att förälder eller annan vårdnadshavare är närvarande hela tiden samt att man hjälper till i enlighet med instruktioner från ledarna. Det kan vara enklare uppgifter som tillexempel att vara flaggvakt eller att placera ut koner.

Under crosskolan hjälper alla varandra och inte bara våra egna barn.

Som vid all ungdomsidrott håller vi en god ton och träningen leds av tränaren och inte av föräldrarna. Idrott ska var kul!

Utrustning
För att delta i crosskolan måste deltagaren ha tillgång till egen crosscykel och personlig skyddsutrustning. Vi har tyvärr ingen möjlighet att låna ut cyklar eller skydd.

Kontakt
Om Ni har frågor är Ni varmt välkomna att höra av er till oss.
Ni når oss enklast via Facebookgruppen: VMK crosskola. Tänk på att vi arbetar ideellt och är på våra arbeten under dagtid vilket kan ge längre svarstider. Ni kan även nå oss via telefon men använd gärna Facebookgruppen i första hand för kommunikation.

Ansvarig ledare och kontaktperson: Christer Hägglund - Telefon 070 911 54 89

Många gör lite
Västerås Motorklubb är en ideell förening och för att kunna genomföra crosskolan krävs att Ni som föräldrar kan hjälpa till. I Västerås Motorklubb arbetar vi under parollen Många gör lite framför få gör mycket. Det är därför av yttersta vikt att vi alla hjälps åt.

Kommunikation
Crosskolans kommunikation sker främst via Facebookgruppen: VMK Crosskola

Malmabanan är öppen för allmän träning för små hojar under crosskolan.» Aktuella öppettider.

Iaktta försiktighet
Tänk på att respektera cross skolans deltagare som kanske har liten eller ingen vana. Håll avstånd och visa respekt. I vissa fall kan delar av banan avlysas för crosskolan.

Våra sponsorer
Utan Er - Inget VMK

Västerås stad
Sita
ica_hokasen_164x96px
arvsfonden_logotyp_cmyk_svart
140x140par
made-by-rodolfi-logo_164x39
optimera-vit_160x31px
ramirent_160x24px
mekonomen-160x37px
tepes-hemsida

POSTADRESS:
Västerås MK - Motorcykel & Snöskoter
Box 381
72108 Västerås

BESÖKSADRESS:
Malmabanan
72596 Västerås

© Västerås MK