Vi lyckades! Västerås Motorklubb är Svenska Lagmästare 2012!

Lag-SM

Finaltävling i Kil.

Tro inte att laget åkte till Kil för att bli "Mästare i kavaj". Nej full fart som vanligt och dubbelsegrar i samtliga tre heat genom Viktor Björklund och Fredrik Karlsson! Christoffer Rensvik och Gustav Milling kompletterade lagsegern med två 15:e platser och en 12:e plats. En överlägsen seger där laget vann 19 av 23 deltävlingar.

Viktor vann överlägset den individuella poängtävlingen på 694 poäng, 62 poäng före 2:an. Fredrik kom 5:a, Gustav 22:a, Johan 35:a Patrick 37:a och Christoffer 39:a.

Hemmatävling på Malmabanan.

I praktiken säkras Lag-SM-guldet genom att laget åter vinner deltävlingen. Dubbelsegrar i alla tre heaten genom Viktor Björklund och Fredrik Karlsson! Johan Carlsson kompletterade med en 22:a plats i första heatet och en fin 6:e plats i det sista. Christoffer Rensvik tog en 15:e plats i den andra heatet.

Viktor behåller 1:a platsen i den individuella poängtabellen.

Sista tävlingen går den 8 september i Kil.

Deltävling 4 i Alfta Edsbyn.

Åter vinner VMK deltävlingen efter seger i alla tre heaten! Nu är ledningen totalt 171 poäng före MC Alingsås på 149. Det luktar GULD lång väg!

Individuella resultat: Viktor Björklund vinner heat 1 och 3 och blir 2:a i heat två! Fredrik Karlsson blir 2:a i första heatet, drabbas därefter av en allergichock och kan inte starta mer. Patrick Johansson  tar placeringarna 23, 15 och 9. Gustav Milling 14 och 10 i heat två resp tre.

Individuellt utökade Viktor ledningen till 454 mot Anders Perssons 406. Fredrik tappade och ligger på 8:e plats.

Deltävling 3 i Alingsås.

Laget vinner alla tre heaten och totalt, 3 poäng före MC Alingsås. Totalt leder VMK på 135 p före MC Alingsås på 119!

Individuella resultat: Den här gången toppar Fredrik Karlsson med två heatvinster och en 3:e plats och vinner totalt! Viktor Björklund blir trea totalt med placeringarna 7, 3 och 2. Gustav Milling Blir 8:a i första heatet och 6:a i tredje. Johan Carlsson tog 10:e platsen i heat 2.

Individuellt toppar Viktor överlägset på 335 p före Anders Persson Kils MK 293. Fredrik Karlsson 4:a på 289.

Deltävling 2 i Eksjö.

Här körde man på prov efter ett nytt upplägg med 8 korta heat. Vinnande lag fick 9 poäng, 2:an 8 o s v. VMK-förarna var åter på hugget och vann 3 av heaten, kom 2:a i fyra heat och 3:a i ett heat och vann därmed tävlingen på 66 poäng före Kils MK på 56. Tar nu hand om första platsen i tabellen.

Individulla resultat: Viktor Björklund körde sex av heaten med placeringarna 1, 1, 3, 1, 2 och 14. Fredrik Karlsson körde fyra heat med placeringarna 1, 2, 1 och 1. Johan Carlsson körde tre heat med placeringarna 14, 7 och 8. Gustav Milling körde två heat med placeringarna 11 och 7. Patrick Johansson körde ett heat med placeringen 10.
Viktor toppar individuella tabellen.

Deltävling 1 i Kristianstad.

VMK tar en 2:a plats, 1 poäng efter MC Alingsås.

Individuella rseultat: Viktor Björklund vinner alla tre heaten. Fredrik Karlsson 3:a, 4:a och 24:a. Gustav Milling 14:e i heat 2 och 11:a i heat 3. Patrick Johansson 13:e i heat 1.

Elitseriens hemsida  kan du läsa utförligare referat och titta på bilder m m från samtliga deltävlingar.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:28 Skribent: Sören Karlsson

Utan Er - Inget VMK

Swerock
vasterasstad_logo
TEPES Anläggningar och Transport
Optimera, bygghandel för proffs
Ramirent, Västerås
Mekonomen Tunbytorp, Västerås
Sita Suez
rodolfi
ICA Supermarket Hökåsen
ARV_logo99x99

Tack vare bidrag från Arvsfonden kunde vi handikappanpassa klubbstugan 2012.

Postadress:
Västerås MK - Motorcykel och Snöskoter