Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hans Spets

Olov Gynt i Gotland Grand National

31 OKT 2019 08:34
En racerapport från VMK:s Olov Gynt som tog hem en 84;e plats i klassen motion 50-59 under Gotland Grand National.
  • Uppdaterad: 31 OKT 2019 08:34

Startade från andra ledet. Hade tänkt ställa mig till vänster bakom fjolårsvinnaren Micke Björklund men Micke var senare till startplatsen än vad jag trodde så det fick bli en annan rygg.

Gick fint ut ur starten och var hyfsat med från andra led. Körde förbi ett 20 tal på första och låg på runt 60:e plats efter ett varv. Gjorde misstag i leran och fick stopp både varv två och tre men annars gick det riktigt bra.

Bra flyt, grymt kul och bra ork. På tredje blev det tankstopp. Tog det nog väl lugnt i slingan, var också trött vid det laget. Jag och kompisen var heller inte helt inövade på tankrutinen så det gick lite onödig tid och jag förlorade några placeringar. Fick dock i mig god energi så att jag kunde köra resterande del med bra attack.

På fjärde slog jag i en gren som spåret gick under. Hade glömt att GoPron satt på hjälmen så den blev kvar i leran på Gotland.

Jag var inställd på fem varv men när jag kom till femte varvningen syntes ingen målflagga till så det blev ett sjätte, hade ca: 10 minuter tillgodo visade det sig.

Hade hyfsad med ork kvar så det var kul att få ett sjätte varv, körde på och höll mitt tempo bra. Tror jag låg och tampades med samma kille i tre varv, vi var jämna men skiljde oss i olika partier. När det kom till de crosslika partierna var jag snabbare medan kalkstenarna passade kompisen bättre.

Grymt kul race som slutade på 84:e plats av ca 450 i klassen. Kul med variationen, alla bantyper finns med. Riktigt kul på crosspartierna, sekvensen förbi tanklinjen och depån är otroligt peppande med publiken som kantar banan.

Första led nästa år gör det givet med minst ett år till.

/Olov Gynt

Redaktionens anmärkning: Tack Olov för din Racerapport och otroligt bra kämpat, vi ser fram emot racerapporten från GGN 2020.

Foto: Hans Spets

Skribent: Robert Rollert
E-post: This is a mailto link


Våra sponsorer
Utan Er - Inget VMK

vasterasstad_logo
TEPES Anläggningar och Transport
Optimera, bygghandel för proffs
Ramirent, Västerås
Mekonomen Tunbytorp, Västerås
Sita Suez
rodolfi
ICA Supermarket Hökåsen
ARV_logo99x99

Tack vare bidrag från Arvsfonden kunde vi handikappanpassa klubbstugan 2012.

Postadress:
Västerås MK - Motorcykel och Snöskoter
Box 381
72108 Västerås

Besöksadress:
Malmabanan
72596 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info