Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet!

20 MAR 2017 20:20
Nytt nytt nytt! Men mycket förblir…
Jag ska börja med att presentera mig för klubbens medlemmar som inte deltog vid årsmötet då jag valdes in som ny ordförande.
  • Uppdaterad: 30 APR 2017 22:33

Nytt nytt nytt! Men mycket förblir…

Jag ska börja med att presentera mig för klubbens medlemmar som inte deltog vid årsmötet då jag valdes in som ny ordförande.

Daniel Söderqvist, 32 år bosatt i Västerås, medlem i VMK sedan 2012, suttit med 2 år i crossektionen och 1 år i styrelsen, crossnörd och knattepappa.

Nog om mig, vi har ganska mycket nytt blod i styrelsen till i år som jag vill passa på att presentera; Annika Isaksson, crossmamma med tusen idéer som vill hjälpa till i klubben, tar nu rollen som sekreterare. Sara Söderqvist, crossmamma som arbetar som revisor och vill hjälpa klubben med sin kunskap i rollen som kassör. Niclas Hassel, crosspappa med oändligt förråd av kreativitet och idéer. Mikael Björklund, ny/gammal i styrelsen som har varit på alla plan och nivåer i sporten och vill hjälpa klubben med sin erfarenhet.

Kvar sen tidigare i styrelsen har vi även Sören Björklund, Tobias Andersson, Christer Hägglund och Nicklas Zakrisson som fortsätter hjälpa till och stötta klubben.

Klubben har många bra egenskaper och sidor, men vi har även några mindre bra som vi nu tillsammans med alla er vill förbättra. Det första trevande steget mot en organisation där många gör lite istället för tvärtom togs nu söndags på SISUutbildningen i föreningsutveckling. Av intresset att döma med 20st deltagare måste jag säga att det är en klar succé hitintills!

Något vi behöver jobba hårt med för klubbens fortsatta tillväxt är att locka till oss fler knattar och ungdomar till både cross och enduro. Vi kommer att fortsätta med crosskolan men i ny regi. Viktor Björklund som med stort engagemang har skött och drivit crosskolan under tre säsonger har aviserat att han inte kan hålla i den under 2017 till förmån för sin egen satsning. Vi tacka Viktor för sitt engagemang och allt slit han lagt ner på klubbens knattar! Nu välkomnar vi Johan JC Carlsson som knattetränare, vi ser fram emot att följa knattarnas utveckling under hans ledarskap denna säsong! Vi hoppas att under detta år kunna få till några gemensamma träningstillfällen för U- och J- förare som vill fortsätta utvecklas och nå nya resultat, vi återkommer om detta.

Motionscrossen har tyvärr backat lite sista tiden, jag hoppas att med lite nytt driv i klubben och en trevlig atmosfär runt Malma, samt en liten uppfräschning av crossbanan kommer locka förare till vår klubb. Vi har inget motionslag anmält till denna säsong då intresset att deltaga varit svalt. Om vi får lite liv i motionscrossen i VMK igen tror jag att vi redan nästa år kan ha ett serielag igen. Passa på att få lite träning på hoj 8-9/4 då VMK har hyrt Falköpings crossbana och Endurobana, lägret är tänkt till alla medlemmar oavsett storlek på hoj, fart på banan eller licenstyp.

Vår elitsatsning fortsätter som tidigare. Policyn för denna kommer vi att publicera på hemmasidan inom kort. Vi tror och hoppas att vi som klubb kan göra någon skillnad för de som nått elit och de som försöker nå elit.  En del av elitsatsning har under senaste åren varit elitserien, men nu tar elitserien ett sabbatsår och förbundet vill testa ett ny/gammalt koncept med ett LagSM med MXON liknade regler, dvs 3st förare per lag med 1 st MX1 1 st MX2 samt 1 st MXopen. VMK som regerande svenska mästare är direktkvalificerade till årets LagSM. Det ska bli både spännande och kul att följa vårt lag den 7/10 i Woxnadalen!   

Jag hoppas alla vi i klubben kan komma att hjälpa till under säsongen med både träningar och tävlingar, ju fler som hjälper till desto mindre blir det att göra för var och en!

Tack för ordet

Daniel Söderqvist
VMK

 


E-post: Adressen Gömd


Våra sponsorer
Utan Er - Inget VMK

vasterasstad_logo
TEPES Anläggningar och Transport
Optimera, bygghandel för proffs
Ramirent, Västerås
Mekonomen Tunbytorp, Västerås
Sita Suez
rodolfi
ICA Supermarket Hökåsen
ARV_logo99x99

Tack vare bidrag från Arvsfonden kunde vi handikappanpassa klubbstugan 2012.

Postadress:
Västerås MK - Motorcykel och Snöskoter
Box 381
72108 Västerås

Besöksadress:
Malmabanan
72596 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info