Hoppa till sidans innehåll

Lyckad YMX

02 SEP 2019 09:20
Lördagen den 31 augusti arrangerade VMK Youth MX Cup och det blev verkligen lyckat.
  • Skapad: 02 SEP 2019 09:20

Vädret var perfekt hela dagen och banan som Ban- och anläggningskommittén preparerat i veckor höll en otroligt hög klass tävlingen igenom fram till sista målgång.

Trots att det samtidigt gick en ungdomstävling i Finnspång kom runt 100 åkare till starten och vi fick se riktigt bra heat och tuffa fighter i alla klasser.

Tufft in i det sista

Så sent som på torsdag morgon, bara två dagar innan tävlingen övervägde tävlingsledningen att ställa in tävlingen men när det verkligen gäller ställer VMKs medlemmar upp. På lördag morgon var drygt 60 funktionärer på plats och tävlingen kunde genomföras både säkert och för klubben lönsamt.

Alla nöjda

Både förare, team och Svemo var mycket nöjda med arrangemanget och Västerås Motorklubb har återigen bevisat att vi har en av landets absolut bästa banor och är en av de bästa klubbarna i landet på att arrangera tävlingar, allt tack vare duktiga medlemmar som ställer upp och kämpar för att sätta VMK och Malmabanan på motocross-kartan.

Vi förskonades helt från allvarliga olyckor tack vare vakna säkerhetsvakter och välpreparerad bana. Även under MXSM var vi helt skadefria vilket är ett resultat av att Ban- och anläggningskommittén hela tiden arbetar för att göra banan och anläggningen säkrare, ett arbete som aldrig blir klart.

Viktigt med tävlingar

Det kostar stora pengar att underhålla och driva en motocrossbana och att hålla en klubb vid liv. Främst görs detta möjligt genom frivilliga klubbmedlemmar som ställer upp och jobbar ideellt. Tyvärr räcker inte det, vi måste även få in pengar för underhåll av bana, lokaler, maskiner, bränsle, vatten, utrustning och mycket mer. Klubben behöver därför arrangera minst två större tävlingar varje år för att få in tillräckligt med pengar.

Vi får även mycket publicitet av att större tävlingar körs på banan och träningsavgifter från förare som vet att de ska tävla på Malma under året. I år har många av de över 300 startande under MXSM och YMX valt att vid flera tillfällen träna på Malma inför tävlingarna. Många av dessa förare har även vänner och team med sig som under träningarna handlar i kiosken.

Det ena ger det andra och vips har vi en länsam klubb med stadig ekonomi som gör det möjligt för klubbens medlemmar att till vardags träna på en av landets absolut bästa motocrossbanor.

Många gör lite

Större tävlingar kräver många funktionärer och under t.ex. MXSM var vi långt över 100 funktionärer på plats. Det krävs dock väldigt mycket arbete innan och efter tävlingarna. Vi söker därför fler frivilliga som vill jobba i våra kommittéer. Tanken med en ideell förening är att många gör lite men som det är idag görs majoriteten av allt arbete av ett tiotal personer. Om du känner att du vill arrangera dig mer i klubben får du gärna höra av dig.

Det mesta av arbetet i klubben kräver inga särskilda förkunskaper eller erfarenheter och eftersom alla har olika förutsättningar är det helt OK om man bara kan ställa upp några enstaka timmar varje månad.

Om klubbens alla medlemmar lade en timme i månaden på klubben får vi ihop över 5.000 arbetstimmar, tid som kan göra en av Sveriges bästa klubbar ännu bättre.

VMK No1

Nu ser vi fram emot VMK No1 i början av oktober, klubbmästerskapet som är öppet för alla medlemmar med licens. Mer info kommer inom kort.


/Tävlingskommittén och Styrelsen

Skribent: Robert Rollert
E-post: This is a mailto link


Våra sponsorer
Utan Er - Inget VMK

vasterasstad_logo
TEPES Anläggningar och Transport
Optimera, bygghandel för proffs
Ramirent, Västerås
Mekonomen Tunbytorp, Västerås
Sita Suez
rodolfi
ICA Supermarket Hökåsen
ARV_logo99x99

Tack vare bidrag från Arvsfonden kunde vi handikappanpassa klubbstugan 2012.

Postadress:
Västerås MK - Motorcykel och Snöskoter
Box 381
72108 Västerås

Besöksadress:
Malmabanan
72596 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info