Hoppa till sidans innehåll

Motocross


Motocross, är en motorsport som körs med motorcykel på kuperad avlyst bana på grus, sand eller jord. Banorna är väl iordninggjorda inför tävling och träning och går dels genom naturlig terräng men har oftast även försetts med varierande artificiella hinder som hopp i varierande former.

Bra bredd

Västerås Motorklubb har bra bredd på motocrossverksamheten. Vi har licensierade förare på både elit- och motionsnivå. Vår egen bana för träning och tävling, Malmabanan finns strax utanför Hökåsen/Badelunda 2 km nordost om Västerås.

Olika klasser

Motocross delas upp i flera klasser beroende på storleken på crossmotorcykelns motor men även mellan herr och dam samt elit och motionsnivå.

Motocross, MX, Dirtbike

Kärt barn har många namn. Den svenska definitionen är motocross även om många skriver det som motorcross eller motor cross. På senare år har även Engelska eller främst Amerikanska uttryck som MX (förkortning på Motocross) eller Dirtbike som det också populärt kallas, här mer med inriktning på själva motorcykeln eller motocrosscykeln som det egentligen handlar om.

Bilder från: Made By Rodolfi

Uppdaterad: 18 JAN 2019 21:39 Skribent: Robert Rollert
Epost: Adressen Gömd


Våra sponsorer
Utan Er - Inget VMK 

vasterasstad_logo
 

ARV_logo99x99
Tack vare bidrag från Arvsfonden har vi handikappanpassat klubbstugan 2012.
 

TEPES Anläggningar och Transport
 

Sita 2


SITA Västerås

021-34 91 60


rodolfi
 

 

Postadress:
Västerås MK - Motorcykel och Snöskoter
Box 381
72108 Västerås

Besöksadress:
Malmabanan
72108 Västerås

Kontakt:
Tel: 02124758
E-post: This is a mailto link

Se all info