Hoppa till sidans innehåll

VMK:s Cross-skola 2021


VMK:s cross-skola för barn och ungdomar träffas onsdagar på Malmabanan och vi försöker dela upp förarna i två grupper. Här varvas lek och träning och vi går även igenom säkerhet samt regelverk.

Det är viktigt att du tar del av all information på den här sidan. Genom att anmäla dig till cross-skolan medger du att du tagit del av informationen och godkänner denna. 

När

Onsdagen den 12e maj kl. 17:00 drar vi igång cross-skolan för 2021!
Samling vid Malmabanan i depån. (OBS samling för båda grupperna 17:00 första gången)

Två grupper

Vi försöker dela upp förarna i två grupper efter körvana, dels av säkerhetsskäl men också för att var och en ska få ut så mycket som möjligt av träningen.

Grupp 1 17:00-18:30
Nybörjargrupp för er som precis börjat köra cross.

Grupp 2, 18:30-20:00
Fortsättningsgrupp för er som redan gått nybörjarskolan eller kört ett tag.

Kräver medlemsskap

Eftersom Västerås MK och Malmabanan är SVEMO-anslutna (Svenska Motorcykel och Snöskoterförbundet) kräver vi medlemsskap för att delta i cross-skolan. För medlemmar under 16 år krävs enligt SVEMO:s reglemente att minst en vårdnadshavare också är medlem i klubben. Mer information och ansökan om medlemsskap hittar du här »

Anmälan

Anmälan och inskrivning sker på plats på Malmabanan.

Priser VMK Cross-skola

Förutom kravet på medlemskap kostar cross-skolan inget.

Vårdnadshavares närvaro

Under cross-skolan kräver vi att förälder eller annan vårdnadshavare är närvarande hela tiden samt att man hjälper till i enlighet med instruktioner från ledarna. Det kan vara enklare uppgifter som t.ex. flaggvakt eller att placera ut koner etc.

Under cross-skolan hjälper alla varandra och inte bara våra egna barn.

Som vid all ungdomsidrott håller vi en god ton och träningen leds av tränaren, inte av föräldrarna. Idrott ska var kul!

Utrustning

För att delta i cross-skolan måste deltagaren ha tillgång till egen crosscykel och personlig skyddsutrustning. Vi har tyvärr ingen möjlighet att låna ut cyklar eller skydd.

Kontakt

Om Ni har frågor är Ni varmt välkomna att höra av Er till oss.
Ni når oss enklast via Facebookgruppen: VMK Crosskola. Tänk på att vi arbetar ideellt och är på våra arbeten under dagtid vilket kan ge längre svarstider. Ni kan även nå oss via telefon men använd gärna Facebookgruppen i första hand för kommunikation.

Ansvarig ledare och kontaktperson: Christer Hägglund - Telefon 070-911 54 89 

"Många gör lite"

Västerås Motorklubb är en ideell förening och för att kunna genomföra crosskolan krävs att Ni som föräldrar kan hjälpa till. (Även cross-skolans ledare och funktionärer arbetar helt utan ersättning.)  I Västerås Motorklubb arbetar vi under parollen "Många gör lite" framför "få gör mycket". Det är därför av yttersta vikt att vi alla hjälps åt.

Kommunikation

Cross-skolans kommunikation sker främst via Facebookgruppen: VMK Crosskola samt en Facebook Messengergrupp som Ni blir inbjudna till när Ni anmäler Era barn/ungdomar till cross-skolan. 

Öppen träning

Malmabanan är öppen för allmän träning för 50-85cc före, under och efter cross-skolans två grupper. Aktuella öppettider hittar du här »

Iaktag försiktighet

Tänk på att respektera cross-skolans deltagare som kanske har liten eller ingen vana. Håll avstånd, kör sakta och visa respekt. I vissa fall kan delar av banan avlysas för cross-skolan eller träning. Ansvarig Ledare/funktionär i cross-skolan beslutar om detta.

Corona

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att hålla avstånd. VMK:s träningspolicy i coronatider

Sociala och digitala medier

Under cross-skolan kommer vi emellanåt att ta bilder som ev. kommer publiceras här på vår hemsida eller på klubbens sociala medier. Detta för att delvis visa upp vår verksamhet och för att marknadsföra klubben för att få fler medlemmar. Om du inte vill att du själv eller ditt barn ska förekomma på dessa bilder måste du meddela ledare/fuktionärer.

Se lite bilder från crosskolan »

Du kan också hjälpa till att sprida medvetenhet om klubbens verksamhet genom att t.ex. checka in på "VMK Crosskola" eller publicera/dela innehåll om crosskolan. 

Uppdaterad: 07 MAJ 2019 07:48 Skribent: Martin Eriksson
E-post: This is a mailto link


Våra sponsorer
Utan Er - Inget VMK

vasterasstad_logo
TEPES Anläggningar och Transport
Optimera, bygghandel för proffs
Ramirent, Västerås
Mekonomen Tunbytorp, Västerås
Sita Suez
rodolfi
ICA Supermarket Hökåsen
ARV_logo99x99

Tack vare bidrag från Arvsfonden kunde vi handikappanpassa klubbstugan 2012.

Postadress:
Västerås MK - Motorcykel och Snöskoter
Box 381
72108 Västerås

Besöksadress:
Malmabanan
72596 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info