Hoppa till sidans innehåll

Västerås Motorklubb motocrosskola


VMK:s Motocrosskola för barn och ungdommar träffas onsdagar på Malmabanan och vi försöker dela upp förarna i två grupper. Här varvas lek och träning och vi går även igenom säkerhet samt regelverk.

Det är viktigt att du tar del av all information på den här sidan. Genom att anmäla dig till crosskolan medger du att du tagit del av informationen och godkänner denna. 

Två grupper

Vi försöker dela upp förarna i två grupper efter körvana, dels av säkerhetsskäl men också för att var och en ska få ut så mycket som möjligt av träningen.

Grupp 1 17:00-18:30
Nybörjargrupp förder som precis börjat köra cross.

Grupp 2, 18:30-20:00
Fortsättningsgrupp för de som redan gått nybörjarskolan eller kört ett tag.

Kräver medlemsskap

Eftersom Västerås MK och Malmabanan är SVEMO-anslutna (Svenska Motorcykel och Snöskoterförbundet) kräver vi medlemsskap för att delta i crosskolan. För medlemmar under 16 år krävs enligt SVEMO:s reglemente att minst en vårdnadshavare också är medlem i klubben. Mer information och ansökan om medlemsskap hittar du här »

Anmälan

Anmälan och inskrivning till Motocrosskolan sker på plats på Malmabanan.

Priser VMK Crosskola

  • Anmälningsavgift: 500 kr/deltagare
  • Träningsavgift: 100 kr/träning/deltagare

Anmälningsavgiften betalas in via Swish till nummer: 123 562 59 91 skriv C + För- och efternamn på deltagare (exempel: "C Kalle Karlsson").

Vårdnadshavares närvaro

Under crosskolan kräver vi att föräldrarna eller annan vårdnadshavare är närvarande hela tiden samt att man hjälper till i enlighet med instruktioner från ungdomsledaren. Det kan vara enklare uppgifter som t.ex. flaggvakt eller att placera ut koner etc.

Under crosskolan hjälper alla varandra och inte bara vår egna barn.

Som vid all ungdomsidrott håller vi en god ton och träningen leds av tränaren, inte av föräldrarna. Idrott ska var kul!

Utrustning

För att delta i crosskolan måst deltagaren ha tillgång till egen crosscykel och personlig skyddsutrustning. Vi har tyvärr ingen möjlighet att låna utt cyklar eller skydd.

Kontakt

Om Ni har frågor är Ni varmt välkomna att höra av Er till oss.
Ni når oss enklast via Facebookgruppen: VMK Crosskola. Tänk på att vi arbetar ideellt och är på våra arbeten under dagtid vilket kan ge längre svarstider. Ni kan även nå oss via telefon och E-post men använd gärna Facebookgruppen i första hand för kommunikation.

  • Niclas Hassel
  • Henrik Nidmark: Skicka E-post Telefon: 070-62 75 613

"Många gör lite"

Västerås Motorklubb är en ideell förening och för att kunna genomföra crosskolan krävs att Ni som föräldrar kan hjälpa till. (Även crosskolans lärare och funktionärer arbetar helt utan ersättning.) Utöver att delta och hjälpa till under träningarna behöver deltagarlistor skickas in, träningsavgifter ska samlas in och mycket mer. I Västerås Motorklubb arbetar vi under parollen "Många gör lite" framför "få gör mycket". Det är därför av yttersta vikt att vi alla hjälps åt.

Kommunikation

Crosskolans kommunikation sker främst via Facebookgruppen: VMK Crosskola samt en Facebook Messengergrupp som Ni blir inbjudna till när Ni anmäler Era barn/ungdommar till crosskolan. 

Öppen träning

Malmabanan är öppen för allmän träning för 50-85cc före, under och efter crosskolans två grupper. Aktuella öppettider hittar du här »

Iaktag försiktighet

Tänk på att respektera crosskolans deltagare som kanske har liten eller ingen vana. Håll avstånd, kör sakta och visa respekt. I vissa fall kan delar av banan avlysas för crosskolan eller träning. Ansvarig Lärare/funktionär i crosskolan beslutar om detta.

Sociala och digitala medier

Under crosskolan kommer vi emellanåt att ta bilder som ev. kommer publiceras här på vår hemsida eller på klubbens sociala medier. Detta för att delvis visa upp vår verksamhet och för att marknadsföra klubben för att få fler medlemmar. Om du inte vill att du själv eller ditt barn ska förekomma på dessa bilder måste du meddela tränaren/fuktionärer.

Se lite bilder från crosskolan »

Du kan också hjälpa till att sprida medvetenhet om klubbens verksamhet genom att t.ex. checka in på "VMK Crosskola" eller publicera/dela innehåll om crosskolan. 

Uppdaterad: 07 MAJ 2019 07:48 Skribent: Robert Rollert
Epost: This is a mailto link


Våra sponsorer
Utan Er - Inget VMK

vasterasstad_logo
TEPES Anläggningar och Transport
Optimera, bygghandel för proffs
Ramirent, Västerås
Mekonomen Tunbytorp, Västerås
Sita Suez
rodolfi
ICA Supermarket Hökåsen
ARV_logo99x99

Tack vare bidrag från Arvsfonden kunde vi handikappanpassa klubbstugan 2012.

Postadress:
Västerås MK - Motorcykel och Snöskoter
Box 381
72108 Västerås

Besöksadress:
Malmabanan
72596 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info