Hoppa till sidans innehåll

2014-03-24


Närvarande:

Hans Granholm

Niklas Alm

Stefan Fasth

Olof Kvensler

Stefan Sandell

 

Aktuella händelser:

Status MC-mässan

Endast 5 personer anmälda. Det innebär att de som är där kommer få långa pass utan möjlighet till avbyte. Hoppas på att det trillar in några till dagarna som är kvar.

Fågelbacken

Fågelbacken är i bra skick efter vintern, men det är gott om vatten i de vanliga surhålen. Gärdet är dock genomblött, som en regnig höstdag. Sektionen beslutar att öppna banan söndag 6/4. Ingen arbetsdag behövs innan öppning.

Sektionen har beslutat att spärra av korta varvet där det går ut på hygget. Det för att minska slitaget på lilla varvet som går hårt åt vi nöter där varv efter varv. Hygget är inte svårare än att alla klarar att köra där. Ju fler som kör, destor bredare och därmed lättkört kommer det att bli.

Teknikbana

En teknikbana kommer att byggas på gärdet. Det går antingen att köra varvet som vanligt eller gena över teknikbanan. Materialet finns redan på plats, nu ska ritning göras och arbetsdag hållas då vi skapar banan. Ambitionen är Keep it simple, både i byggande och i svårighetsgrad.

När: April

Ansvarig: Niklas och Hasse

Sektionshändelser

Träningsläger

Träningslägret kommer att bli av i maj eller juni. Datumet beror på hur det kan placeras med hänsyn till tävlingar, andra arrangemang och tränarnas tillgänglighet. Olof spånar på och tar kontakt med lämpliga tränare tillsammans med Jimmy. Beroende på antalet deltagare vore det bra att dela upp gänget i två grupper, nybörjare och medel.

Avgiftsfritt för dem som deltog som parkeringsvakter på MC-mässan, för övriga kommer en avgift att tas.

När: Maj/Juni

Ansvarig: Olof

Sektionskväll hos Karlströms motor

Stefan tar kontakt med Karlströms och lyssnar av intresset att berätta om deras utbud av motorcyklar och eventuella erfarenheter eller anekdoter som kan vara intressanta att dela med sig av. Gemensam avfärd från Fågelbacken. Datum kommer senare.

När: Maj

Ansvarig: Stefan F

Filmkväll

Filmvisning på storbild. Film typ Roof Of Africa, Red Bull Romaniacs, Hell's Gates etc. Inget datum satt, vi går inte mot innesittarkvällar så det är kanske en aktivitet för hösten.

När: TBD

Ansvarig: TBD

Har du rätt fjädring?

En kväll där vi får fjädringens teori förklarad för oss och samtidigt kan gå ut och skruva på sin egen hoj för att hitta en inställning som passar. Passus: Finns inte rätt fjädrar på så kan man inte göra så mycket.

När: TBD

Ansvarig: Stefan F

 

Prova-kompisens-hoj-kväll

Kväll där man kan prova kompisens hoj för att känna på olika märken, 2-takt vs 4-takt, 125cc vs. 450 cc etc. Lånar man någons så lånar  man ut sin egen. Allt sker på egen risk, förstör man något betalar man för reparationen.

När: Maj/juni

Ansvarig: Stefan F

Månadsutmaningen

Ett sätt att få ett mål att träna mot. Varje månad sätts ett nytt mål upp för att vi gemensamt en kväll ger oss på utmaningen. Det kan vara t ex att köra 2 timmar kontinuerligt, dra av gärdet på 3 minuter eller klara teknikbanan.

Niklas återkommer med lämpligt för april. Gemensamt datum sätts innan banan öppnar.

När: April

Ansvarig: Niklas

Gemensam resa till Karlströms Cup i Enköping

För dem som vill prova att köra Karlströms Cup går första deltävlingen i Enköping 19/4. Olof som ska köra tar med sig dem som vill ha en introduktion. Samling vid Irsta Kyrka. För detaljer, kontakta Olof.

När: 19/4

Ansvarig: Olof

Uppdaterad: 24 MAR 2014 21:30 Skribent: Endurosektionen

Endurosektionen

Kontaktperson:
Nicklas Zakrisson
This is a mailto link

073-338 55 85


Våra sponsorer
Utan Er - Inget VMK

vasterasstad_logo
TEPES Anläggningar och Transport
Optimera, bygghandel för proffs
Ramirent, Västerås
Mekonomen Tunbytorp, Västerås
Sita Suez
rodolfi
ICA Supermarket Hökåsen
ARV_logo99x99

Tack vare bidrag från Arvsfonden kunde vi handikappanpassa klubbstugan 2012.

Postadress:
Västerås MK - Motorcykel och Snöskoter
Box 381
72108 Västerås

Besöksadress:
Malmabanan
72596 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info