Hoppa till sidans innehåll

Fågelbackens spårdragning


Sektionen vill höra din åsikt gällande Fågelbackens spårdragning.

För att få ha en officiell åsikt vill vi att du är medlem i föreningen samt undertecknar med ditt riktiga namn och epostadress så vi kan diskutera frågan om det behövs.

 

Bakgrund

Till öppningen säsongen 2014 beslutade endurosektionen att stänga av möjligheten att endast åka det s.k. korta varvet, dvs skogen och gärdet, utan att passera hygget.

Beslutet berodde på det skick som skogen och hygget var i när banan stängdes för säsongen, med djupa spår och stalp samt djupa vattensamlingar, över hela banan.

Det korta varvet tar dryga 6 minuter för de bästa men kanske 7-9 minuter för de flesta. Om ett träningspass innehåller 60 minuters körning så hinner man med 7-8 varv. Är vi 8 åkare per pass ska innebär det att varvet körs 64 gånger, 4 dagar i veckan. Det blir väldigt många varv som naturligtvis sliter på spåret, genom att stalpen och spåren blir djupare.

Körs även hygget drygas tiden ut till 9-10 minuter för de bästa men 12-16 minuter för flesta. Då säger matematiken att ett 60 minuters träningspass istället innehåller 4-5 varv utspritt på en större sträcka, d.v.s 40 varv per träning.

Så för att ha en bana som inte slits sönder efter några månader in på säsongen valde vi att tvinga alla att köra längre.

Det var logiken bakom beslutet.

(Det finns en brist i matematiken rörande att alla nog inte kör kortvarvet bara för att det går, men jag har bara läst Matematik A, varför jag gör det enkelt för mig.)

Gör din röst hörd

Vad tycker du? Är hygget hopplöst? Är det bra att bli utmanad att köra en jobbigare/svårare del för din egen utveckling? Gör leran, rötterna och stenarna att glädjen i enduro försvinner? Är det på hygget du har knäckt koden och alltid tar in 10 sekunder på dina medåkare?

Fyll i formuläret och gör din röst hörd så ska endurosektionen ta ställning till synpunkterna vid nästa nästa sektionsmöte.

Endurosektionen

Kontaktperson:
Nicklas Zakrisson
This is a mailto link

073-338 55 85


Våra sponsorer
Utan Er - Inget VMK

vasterasstad_logo
TEPES Anläggningar och Transport
Optimera, bygghandel för proffs
Ramirent, Västerås
Mekonomen Tunbytorp, Västerås
Sita Suez
rodolfi
ICA Supermarket Hökåsen
ARV_logo99x99

Tack vare bidrag från Arvsfonden kunde vi handikappanpassa klubbstugan 2012.

Postadress:
Västerås MK - Motorcykel och Snöskoter
Box 381
72108 Västerås

Besöksadress:
Malmabanan
72596 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info